2016. október 23. 19:57 - Redfield

Fallout 1.5 - Resurrection (2016)

fores_cover.jpgNéhány évvel a Mester pusztulása után, de még évtizedekkel az Enklávé színre lépése előtt, az egykori Új Mexikó területén járunk... Egy ember épp magához tér sérüléseiből egy barlangban. Emlékei nincsenek, így nem tudja ki ő és hová tartott. Egyetlen nyom amin elindulhat, egy birtokában lévő amulett. A környék településein nyomozva, szép lassan visszatérnek az ismeretlen emlékei, a nyomok pedig egy titokzatos szektához vezetnek. Ám az igazság megrázóbb, mint azt valaha gondolta volna...

A rajongás olykor nem ismer határokat. Vannak, akik pusztán a játékokat nyúzzák és semmi több. Néhányan élő enciklopédiaként, betéve tudják egyes játék franchise lore-ját. Egyesek jelmezeket és fanfilmeket, vagy weblapot készítenek kedvenc játékukról. Bármilyen dicséretesek ezek a rajongói munkák, cikkem tárgya mindezeknek etalonját képezi. Egy rajongói modról van szó, ami olyan színvonalasra sikerült, hogy megérdemel egy külön cikket.

screen09.jpg

A Fallout modder közösség az egyik leghálásabb az általam ismert modderek közül. Elég a Nexus oldalakon lévő a Fallout 3, New Vegas, és Fallout 4 lévő mod mennyiségre gondolni. A régi, klasszikus Falloutoknak sem kell szégyenkezniük, elvégre mai napig készülnek hozzájuk kisebb, nagyobb patchek, amik pl. a fejlesztéskor kivágott tartalmakat rakják be a játékba. Az egész 2003-ig vezethető vissza, amikor is kikerült a netre a Fallout 2 editorja. Ekkor határozta el négy cseh Fallout őrült, hogy elkészítik saját játékukat, a poszt-apokaliptikus Amerikában. Közel tíz évükbe telt, de végül megcsinálták és idén sikerült angol nyelven megjelentetni a Fallout 1.5 - Resurrection-t.

 Az alcím nem csak a játékos karakter feltámadását jelzi, hanem a klasszikus Fallout visszatérését is. Ez teljes mértékben meg is történik, mert a Resurrectionnel megkapunk újra mindent, ami a régi Falloutokban benne volt. A szabadon  bejárható terület, körökre osztott, akciópontos harc, fekete humor, szex, drogok és rock and roll.
 
Ezúttal Új Mexikóban kalandozhatunk. Ez kb. az első Fallout Kaliforniájának megfelelő terület. Lesz is mit tennünk az X helyszínen és településen. Küldetéseket teljesíthetünk, csatlakozhatunk különféle frakciókhoz, vehetünk fel csapattársakat magunk mellé, de úgy általában lehetünk jófiúk, vagy igazi gennyládák. Természetesen megfontoltnak kell lennünk, mert a végkifejlet és a kommunák sorsa a mi cselekedeteink fényében fog változni.

 1336855.jpg
A Fallout Univerzum eme nem hivatalos szelete, úgy 25 óra játékidőt kínál, amit egy jó sztori és ötletes helyszínek kísérnek végig. Aki szerette a régi Falloutokat és tud angolul, annak mindenképp ajánlom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulvel.blog.hu/api/trackback/id/tr199116984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása