2016. november 20. 20:14 - Redfield

Resident Evil - The Darkside Chronicles (2009)

Let your darkside out

redc_cover.jpg

2002

Leon S. Kennedy és társa, Jack Krauser a USSTRATCOM két kiváló ügynöke a dél-amerikai dzsungelben kutat egy Javier Hidalgo nevű drogbáró után, aki bizonyítottan kapcsolatban áll az Umbrella Vállalattal. A közeli faluba érve rájönnek, hogy az ott lakókat megfertőzték a T-Vírussal. A zombiktól és egyéb rémségektől hemzsegő  területen Javier egy szörnyű titkára derítenek fényt. Mindez alatt Leon megosztja emlékeit a raccoonban átélt borzalmakról és Claire Redfield történetét a Rocfort-Sziget katasztrófájáról...

Egy újabb Wii játék, ami egy újabb railshooter. Egy kisebb túlzással azt is mondhatnám, hogy az Umbrella Chronicles kapott egy önálló kiegészítőt. Annál kifejtetettem hogy a visszatekintésből hiányzott a Resident Evil 2, illetve a Code: Veronica cselekménye. Na itt most ezeket megkapjuk egy harmadik történetben összefonva. Noha a visszaemlékezős részek nem szolgálnak meglepetéssel, Leon és Krauser történetéből megtudhatjuk utóbbi hogyan lesz az a személy, akit a Resident Evil 4-ben megismerhettünk.

resident-evil-the-darkside-chronicles-2012.jpg

Akárcsak a már említett Umbrella Chroniclesben, itt is megkapjuk a fejezetekre bontott történeteket. Azonban míg ott négyet kaptunk, itt csak hármat (a dél amerikai kaland, raccoon city és a rockfort-szigeti flashbackek). Kiemelném a raccooni kampányt, ahol Leon és Claire először találkoznak a zombikkal és az Umbrella által kreált borzalmakkal. Vagy a sztori van ilyen jól megírva vagy a szinkronszínészek munkája ilyen fasza, de tökéletesen átjön a két fiatal már-már hisztérikus rémülete az első pályákon. Külön tetszik az is, hogy az UC-vel ellentétben itt már látjuk a mellettünk harcoló társunkat is (legalábbis egyjátékos módban) és ugyan lőnek is a szörnyekre, de túlzott aktivitást azért ne várjunk tőlük. Magunk vagyunk, mint az ujjunk.

captivate_darkside_chronicles_02_bmp_jpgcopy.jpg

Mint ahogy az elődnél, itt is pontokat kapunk a pályákon való teljesítményünkért, amiket aztán elkölthetünk a fegyvereink fejlesztésére. Ha már a tárgyaknál tartunk, sikerült kijavítaniuk az UC azon hibáját, hogy a gyógynövényt azonnal elhasználjuk, mikor felvesszük. Immár hozzáadódik tárgylistánkhoz és egy gombnyomással akkor használjuk fel, amikor csak akarjuk. Továbbra is vehetünk fel elsősegély sprayket is, amik ismét visszadobnak a játékba halálunkkor, hogy megússzuk a checkpointtól való kezdést.

captivate_darkside_chronicles_03.bmp

Az átvezető videók iszonyat jól néznek ki sokkal szebbek mint bármelyik eddigi Resident Evilben (az ötödik rész kivételével). Az in-game grafika is rengeteget fejlődött, ami szintén a játék javára válik.

Ha valakinek hiányérzete maradt volna az Umbrella Chronicles után, az nyugodtan rávetheti magát a The Darkside Chronicles-re. Az előd után nagy meglepetést már senkinek sem fog okozni, de mindenképp egy pofásra sikerült darabbal gazdagodott a sorozat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulvel.blog.hu/api/trackback/id/tr7811922507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása