2015. október 23. 20:55 - Redfield

Diablo 3 / Diablo 3: Reaper Of Souls (2012 / 2014)

The Evil Is Back.

d3-box-cover1.jpgA Diablo 2 és kiegészítője kultuszjáték lett így a folytatás nem volt kérdéses, de azért nem keveset kellett rá várni. 2008 nyarán jelentette be a harmadik részt a Blizzard. Mindenki kíváncsi volt, milyen lesz, ám a végeredményt csak 2012-ben szemlélhettük meg. A játék pedig nagerbeyjából hozta az elvárt szintet.

Azért mondom hogy nagyjából, mert ez a fantasztikus játék alapjaiban rendelkezik egy elég nagy árnyoldallal. A Diablo 3-ban a karaktereink, a pályák és az ellenségek és szinte minden más is a Blizzard szerverein van eltárolva, emiatt magától értetődő hogy a játékhoz állandó internet kapcsolat szükséges. A saját szerverről való futtatás egy remek másolás védelmi módszer és jól kiküszöböli a tárgy és karakter hackelőket, de emiatt nem egyszer éreztem magamat inkább WoW-ban mint egy Diabloban.

diablo2.jpgHúsz éve annak hogy Diablo és testvérei legyőzettek. Tristram városa újjáépült és Új Tristramként ismeri mindenki Menedékföldén. Deckard Cain és unokahúga Leah épp a hírhedt tristrami katedrálisban tanulmányoznak egy ősi tekercseket, ami a vég napjait jövendöli meg, amikor egy rejtélyes csillag hullik alá az égből és belecsapódik a templomba. Cain eltűnik, a katedrális alatt fészkelő egykori borzalmak pedig új életre kelnek. Egy új hős bukkan fel Tristramban, hogy kivizsgálja a hullócsillag rejtélyét és segítsen Leahnak megtalálni Caint...

maxresdefault_3.jpgTermészetesen az új részben is több helyszínen kalandozunk majd újra eljutunk kopár sivatagba, az előző rész végén található Arreat hegy helyén maradt kráterhez, de még fel a dicső Mennybe is szóval helyszínből nem lesz hiány. Öt kaszt közül választhatunk: A közelharcban (még mindig) pusztító erejű Barbarian, Az nyilakkal hadakozó Demon Hunter, a lényeket idéző Witch Doctor, a Monk pusztakezes harc mestere is visszatér a Hellfire után, és természetesen itt van még egy mágiát használó kaszt is a Wizard.

A karakterfejlesztés leegyszerűsödött  olyannyira, hogy szintlépéskor megkapott pontjaink automatikusan osztódnak el az erőnk, ügyességünk és intelligenciánk között. képességeket is kapunk amik fejlődés közben tovább fejődnek. Pl. Demon Hunternél a gyorstüzelés képességnél több nyilat juttathatunk az ellenségbe, viszont az idő haladtával kevesebb ennek a költsége és a nyilaink akár fagyasztóak/tüzesek is lehetnek.

vlcsnap-426418.jpgA játékmenet nem nagyon változott az előző részhez képest, annyi változás van hogy most már bármikor változtathatunk a nehézségi szinten és hálistennek a trágya mentési rendszert fejlesztették az ellenőrzőpontok hozzáadásával, így már nagyjából ott folytathatjuk a játékot ahol előzőleg abbahagyhattuk és ha meghalunk is maximum a tárgyaink veszítenek tartosságukból. Hősünknek továbbra is lehetnek kísérői, azonban őket nem felbéreljük most már, hanem a történet közben csapodnak mellénk ilyen-olyan indokokkal.

 


diablo_iii_ros_cover.jpgKét évvel az alapjáték után, 2014-ben megjelent egy kiegészítő lemez is Reaper Of Souls címen. Még hónapokkal a kiadás előtt egy patchel vezettél fel a kiegészítő eljövetelét, ami már elég sok változást és újdonságot eszközölt és ez a játék eseményein is meglátszik. A Diablo sorozatban most először nem egy démon, hanem egy angyal a konfliktus forrása. Ő Mathael a Bölcsesség egykori arkangyala, aki immár a halál angyalaként tűnik fel a játék új, ötödik fejezetében. Terve szerint a Fekete Lélekkövet felhasználva kiírt mindenkit, hogy így vessen véget a sötétség és fény örök harcának.

diablo-3-reaper-of-souls-gameplay-multiplayer-1920x1080.jpgEgy új karakterosztályt is kapunk a Crusadert, aki lényegében egy az egyben az előzőrész Paladinja. Közeli, illetve közepes távolsági harcmodorra lett tervezve. Mostmár az egyjátékos mód, a kampányon kívül magába foglal egy ún. Adventure módot is. Itt a kampányból ismert helyeken hajthatunk végre különféle küldetéseket erősebb tárgyakért és több tapasztalati ponttért. A többjátékos mód ugyanolyan zseniális mint eddig bár inkább itt a kooperatív játékra van kihegyezve.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulvel.blog.hu/api/trackback/id/tr227987381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása