2015. december 06. 19:30 - Redfield

Star Wars III. Rész - A Sithek Bosszúja (2005)

The Rise Of the Dark Side

star_wars_episode_iii_revenge_of_the_sith_poster.jpg"A tanács Obi-Wan Kenobit bízza meg azzal, hogy felkutassa és a törvény színe elé hozza őket a klónháború felelőseit. Ezalatt Palpatine szenátor egyre nagyobb hatalomra tesz szert, létrehozza a Galaktikus Birodalmat. A szenátor közvetlen társaságában Anakin egyre nehezebben tud ellenállni Palpatine befolyásának, aki mindent elkövet, hogy a fiatal jedit a sötét oldalra csábítsa."

Azt kell mondjam, a Csillagok Háborúja előzmény trilógiája az utolsó részre kapta össze magát hogy vállalható alkotás legyen, bár több mint valószínű, hogy ebben közrejátszott hogy a harmadik rész kapocsként, egyfajta egyenes útként szolgál a régi trilógiához. Megtudjuk hogyan lesz a Galaktikus Szénátusból a Birodalom, szemtanúi lehetünk a jedik kiirtásának és és Anakin Dath Vaderré alakulásának körülményeire is fény derül. A rész végére minden szál elvarródik ezért sokkal több nagy pillanat és epikus esemény zajlik le a messzi messzi galaxisban mint bármikor máskor. Ez és vlcsnap-84245.pngaz ebből fakadó nyomasztó légkör kiköszörülte a csorbát, amit a második rész ejtett a franchiseon.

Többé már Anakin sem az a hisztérika, mint az előző részben. A Klón Háborúkban megedzett, érett, felelősségteljes, felnőtt Jedit köszönhetünk, aki kíváló, tapasztalt harcos. Hayden Christensen játéka sem idegesítő, sőt,starwarsiii460.jpg a film végére meglepetésként ért hogy színészkedni is tud a srác. Obi-Wan, ugyan az a bölcs mester, akit már a negyedik részben megismerhettünk (ismerhetünk majd). Yoda talán itt a legkomolyabban vehetőbb. Padmé viszont... Jó hálistennek kevés időt tölt képernyőn, de amikor ott van, annyi nyál ömlik az arcomba hogy mélybúvár felszerelést kell bekészítenem filmnézés közben. Nagyjából már megszoktam a jelenlétét a harmadik részre, de ez annak is betudható hogy mind tudjuk mi lesz Amidala szenátor sorsa.

resized_sith12.jpgMagáról a Klón Háborúról sajnos keveset tudunk meg, de a lezárása a konfliktusnak a 66-os paranccsal úgy hiszem eléggé bemutatja Sidius kegyetlenségét és a demokrácia bukását, ami meghatározza évtizedekig a galaxist és az eredeti trilógiát körbevevő hangulatot.

 

Címkék: film scifi star wars
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulvel.blog.hu/api/trackback/id/tr378107060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása