2017. április 19. 21:48 - Redfield

Prison Break - The Final Break (2009)

Prepare yourself for the truth.

003846.jpg„Nevük tisztázása után, Michael és Sara összeházasodik, boldogságuk azonban rövid életűnek bizonyul. A szövetségiek ezúttal Sarat veszik célba, és egy női börtönbe szállítják. A helyzetet súlyosbítja a nő terhessége, és hogy Michaelék régi ellensége vérdíjat tűz ki a fejére a börtön falain belül. Ebben a reménytelennek tűnő helyzetben csak egy megoldás létezik. Michael és barátai megpróbálják megszöktetni Sarát és a szíve alatt hordott magzatot, ezzel megmentve az életüket.”

A Prison Break negyedik, egyben záró évadának utolsó része négy éves időugrással ért véget, ami ugyan pár apróbb kérdést felvetett, de így is szép lezárása lett volna a szériának, mégis elkészült egy másfél órás, dvd-n megjelent záró film.

Újra börtönben vagyunk, ám ezúttal, a női fegyházak mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. A harmadik évad idején voltak pletykák egy női börtönös mellékszálról „Prison Break: Cherry Hill” munkacímen és bár abból nem lett semmi végül, azért érezhető volt, hogy kapunk előbb utóbb egy ilyen szálat is.
finalbreak03.jpg

A hangulat eléggé nosztalgikus, a fontosabb szereplők mind visszatérnek és az új karakterek, mint például a börtönbéli nagycsalád feje, az Apa nevű nő zseniális játéka sem elég arra, hogy megmentse a filmet. Erőltetettnek és súlytalannak tűnik ez az alkotás, ami legfőképp annak köszönhető, hogy a negyedik évad végén lévő időugrás miatt már senkiért sem izgulunk, hiszen tudjuk, hogy merre fut életük vonala. Csak az utolsó 10 perc ugorja meg a széria által felállított lécet. Kár is szót pazarolni erre, rajongóknak egyszer kötelező megnézni, de ha valaki még csak most barátkozik a sorozattal, semmiképp ne ezzel kezdje (hanem mondjuk az elején..).

mv5bodhjytnmzjytmtblzi00ztvilwixogmtoduymwm0zte2mwrlxkeyxkfqcgdeqxvymjaxmti4njc_v1_ql50_sx1777_cr0_0_1777_999_al.jpg

A kétszeri lezárás után csak az elvakult rajongók reménykedtek a folytatásban, de véleményem szerint így volt kerek Michaelék kalandjainak lezárása. Utóéletét tekintve, utalások szintjén más sorozatokban is megemlékeznek erről a remek szériáról. Paul Scheuring, a Prison Break atyja új sorozattal jelentkezett, Breakout Kings címen, ahol két szövetségi ügynök, fegyencek segítségével igyekeznek elkapni szökött bűnözőket. Az egyik epizódban feltűnik a Zsebes is

Ezenkívül a CW szuperhős sorozataiban több színész is feltűnik, mint egy-egy DC-képregény szupergonosza és ezek közül a két fontosabb szerephez jutó nem volt más, mint Wentworth Miller és  Dominic Purcell. Elmondani nem tudom mennyire fun volt ilyen sokidő után újra egy jelenetben látni a két színészt, nem is beszélve az egyéb easter egg-ekről, mint amikor Miller karaktere kijelenti:

„It’s not my first prison break.”

1668_1.jpg

Mindezalatt a sorozatot készítő csatorna, a Fox leporolta két sikersorozatát, így a 24 és az X-akták is kapott egy-egy rövid plusz évadot. Talán vak vagy naiv voltam, hogy nem vettem észre, hogy hova fog ez vezetni...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulvel.blog.hu/api/trackback/id/tr8612413409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása