2015. december 20. 21:14 - Redfield

Star Wars V. Rész - A Birodalom Visszavág (1980)

The battle continues...

empire_strikes_back_old.jpg"A világegyetem sötét alakjai éket vernek a három hős, Han Solo, Leia hercegnő és Luke közé. Amíg az utóbbit egy Jedi-lovag beaavatja tudományukba, addig románc szövődik a másik kettő között. Végül azonban egymásra találnak a Felhővárosban, ahol drámai viadalokra és üldözésekre kerül sor."

Talán ez a rész a legjobban ismert és kedvelt az egész szériában és meg is értem miért. A sztori pörgős és rengeteg NAGY jelenet van benne, ami meghatározó az egész sorozat szempontjából, gondoljunk akár a Hoth-on zajló csatára, Han és Leia utolsó közös jelenetére vagy az egyik legnagyobb fordulatra a filmtörténetben, amikor.. Nos ugye ez a jelenet ugye elég élénken él mindenkiben:

Ez a rész a legsötétebb az összes közül, még a darth-vaders-luke-i-am-your-father-in-20-different-languages.jpgharmadik epizódban történt népirtást is megelőzve. A film első húsz percében rájár a rúd a lázadókra és ez a helyzet a stáblistáig csak rosszabbodik. A Hoth bolygón történő csata után kettéágazik a történet: Az egyik szál Luke-ot követi nyomon, ahogy a Dagobah rendszerben nyomoz egy legendás Jedi, Yoda után. A másik cselekményben a "csapat" többi tagjáé a szerep, ahol Han, Leia, Chewie és C-3PO a Birodalmiak elől menekülnek. Ennél a filmnél éreztem igazán hogy hoth-atat.jpgLuke és a Jedi szál háttérbe szorul, mivel a főműsoridő nagy részét ellopja Harrison Ford Han Soloként. Bemutatkozik egy újabb ikonikus szereplő Lando Carlissian Bespin város vezetője, valamint újra találkozhatunk Yodával is, akinek kissé eszét vette a remete lét. Értem a mögöttes filozofálgatásait, egy keleti bölcs veszett el a jedi mesterben, de amikor bolondos öregemberként lenyúlja Luke cuccait az valahogy méltatlan az előző részek jediéhez. Leiának már több szerep jutott erre a részre, de leginkább Solo kapitánnyal való kapcsolatuk kibontakozása miatt. Darth Vreview_sclukebespincommander_stillg.JPGader személyisége itt több teret nyer, látva hogy ő is csak egy dróton rángatott bábú, egy eszköz az Uralkodó kezében.

A Birodalom és Lázadók harca ebben a filmben csúcsosodik ki, és nem hogy, nem rak pontot a harc végére, további kérdéseket tesz fel. Ki tudnak e mászni szereplőink a bajokból és meg tudják e oldani a felmerült problémákat? Az eredeti trilógia utolsó részében mindenre választ kapunk...

Címkék: film scifi star wars
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulvel.blog.hu/api/trackback/id/tr358180758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása