2015. december 22. 20:40 - Redfield

Star Wars VII. Rész - Az Ébredő Erő (2015)

The force is calling to you...

star_wars_the_force_awakens_theatrical_poster.jpg"Három évtizeddel a Galaktikus Birodalom bukása után egy új fenyegetés támad a messzi messzi galaxisra. Az Első Rend megállíthatatlanul igyekszik minden rendszert az uralma alá hajtani és csak egy szedett vetett hősökből álló csapat állíthatja meg őket..."

Húha! Ez az első olyan film amiről úgy írok és nemhogy nincs minimum tíz éves, de még egy hét sem telt el a bemutató óta. Így a legutóbbi Csillagok Háborúja filmről szóló cikkemnél be kell valljak valamit: Én csak egyfajta "szezonális rajongónak" tartom magam Star Wars téren. Ahányszor kijön egy új film, vagy egy számomra érdekesebb játék, képes vagyok belemerülni ebbe az univerzumba, és bár lenyűgöz annak kidolgozottsága, sosem voltam szemellenzős vakbuzgó rajongó. Ezt tisztázva mondom hogy Az Ébredő Erő egy nagyon jó film lett!

A történet nem bonyolult, viszont tartogat egy-két olyan csavart, amitől másodpercekig csak meredtem a vászonra. Kezdetben fenntartásokkal fogadtam az új, fiatal szereplőket, de mind megállják a helyüket. Rey a Star Wars eddigi egyetlen használható női karaktere. Tudom. Padmét és Leiát kenterbe verni nem nagy cucc, de Rey tényleg jól elvan találva. Finn kissé komikus, de motivációi és háttértörténete kiválóak arra hogy a karakterében több potenciál is legyen későbbi filmekre. Poe Dameronról ellenben nem sokat tudunk meg, ennek egyszerű oka pedig, hogy nem sokat szerepel a fent említett két szereplőhöz képest és a "megmenekülése" is sántít nekem valahol, de remélem később még kezdenek vele valamit mert mindennek ellenére szimpatikusnak tartom. Igazi pozitív csalódás BB-8, akitől még Finnél is jobban féltem, de annyit nevettem a gömbdroidon hogy számolni se tudnám. A film főgonoszát Kylo Ren testesíti meg, aki talán a legemberibb gonosz az eddigi Star Wars filmeket figyelembe véve. Mind karakter fejlődésileg, mind érzelmileg is ő szállítja a legnagyobb csúcspontjait a filmnek, habár a motivációit viszont túl nagy homály fedi, amivel vagy nem tudtak vagy direkt nem akartak mit kezdeni, mindenesetre a folytatásokban ezt kifejthetnének jobban.

 screen_shot_2015-04-16_at_1_38_59_pm_0.png  A Régiek... Ahogy azt J.J. Abrams is elmondta, nem véletlen hagyta ki Luke-ot a trailerekből és legyen annyi elég, hogy a filmet látva tudom miért döntött így és ti is rá fogtok jönni. Han Solo hozza a laza csávót, de persze öregebb és megfontoltabb kiadásban. Chewieval még mindig a sorozat legjobb karakterei. Leiával immár tábornokként találkozhatunk újra, aki rangja ellenére is valahogy olyan súlytalan, de mindemellett jó volt őt is látni.

A látványvilágra nem lehet panasz. Kihasználva a CGI trükkökket, remekül megkomponált űrcsatákat láthatunk és a megépített díszletekkel sikerült a készítőknek újra elérni azt hogy úgy érezzem,ezek a helyek mind valóságosak.

Hiába lett az Ébredő Erő méltó folytatása az eredeti trilógiának, néhol túlságosan lemásolja azt. Vawkgwxgj.pngn egy sivatagos bolygóról érkezett, különleges tehetségű fiatalunk (régen Luke/ itt Rey), aki talál egy kulcsfontosságú információval bíró droidot (BB-8 / R2-D2), az Első Rend bolygópusztító fegyverét (Csillaggyilkos) is mintha láttam volna már valahol (Halálcsillag).Még van jó pár ehhez hasonló dejavu érzést keltő elem, de az már spoileres lenne, így rátok hagyom. Kylo Ren mesterével, Snoke Fővezérrel nem nagyon tudtam mit kezdeni, R2-D2 jelenetei alól kilóg a lóláb...

A Star Wars visszatért és még ha nem is lett egetrengető, magasan az előzmény trilógia felé emelkedik és megérdemelten foglalja el helyét az eredeti filmek mellett...

Címkék: film scifi star wars
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulvel.blog.hu/api/trackback/id/tr818187258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása