2016. április 17. 21:07 - Redfield

Day Of The Tentacle (1993)

The Edisons are at it again!

day_of_the_tentacle_artwork.jpgA Maniac Mansion folytatása hat évvel az első rész után jelent meg, de sajnos itt már Ron GIlbert csak az előkészületekben vett részt, miután 1992-ben kilépett a Lucas Arts-tól. Helyét a Monkey Island szériával már bizonyított Tim Schafer és kollégája Dave Grossman vette át. Schaferre jellemző, a legpozitívabb értelemben vett idióta humor, ami meg is látszik alkotásán már az első 5 percben. A horror elemeket kivették a kosárból, hogy több hely maradjon a komikumnak és ez aládolgozva a megvalósítás rajzfilmszerűbb lett.

image12g.jpg"Öt év telt el azóta, hogy Dave és barátai kiszabadították Sandyt az Edison kúriából. Dr. Fred Edison szolgája, a  Lila Csáp, egy mutációnak köszönhetően öntudatára ébred és igába készül hajtani az emberiséget... A másik csáplény, Zöld, egy régi ismerőst, Bernardot hívja segítségül, aki két barátjával Hoagieval és Lavernenel kiegészülve vág neki az időn és korokon átívelő kalandba hogy megakadályozzák az emberiség rabszolga sorsba taszítását." 

 dott-1.pngMint az a fenti leírásból is kivehető, a folytatásban a régi játszható szereplők közül csak Bernard tér vissza. Természetesen itt van az egész flúgos Edison család múmiástul mindenestül. A játékmechanikában feltűnik az időutazás is mint remek adalék, így ha például akadályoz minket egy fa a jövőben azt lehet hogy csak a múltban tudunk orvosolni, azzal hogy kivágjuk az említett növényt stb. Minden változás ellenére a DotT továbbra is a SCUMM rendszert használja. így nagyrészt nem igazán változott sok minden, ami a kezelőfelületet illeti.

day_of_the_tentacle_founding_fathers.jpgRemek poénok és még jobb feladványok jellemzik a Day of the Tentacle-t, amiért nemhiába lett korszakának egyik legjobb kalandjátéka. Időtállóságát, mi sem bizonyítja jobban, hogy Idén kapot a játék egy kis ráncfelvarrást és kiadtak belőle egy Remastered verziót, élesebb képpel és dinamikusabb irányítással.

Rengeteg utalást tartalmaz, a Star Warson át a Monkey Islandig egészen a Maniac Mansionig.

Rövid szösszenet egy hatalmas játékról, ha eddig kimaradtál, ha más nem a felújított verzióval mindenképp pótold, ha szereted a kalandjátékokat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulvel.blog.hu/api/trackback/id/tr448586320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása