2016. október 23. 19:57 - Redfield

Fallout Shelter (2015)

604891973.jpgAkárhányszor játszottam, akármelyik Fallouttal, mindig eljátszadoztam a gondolattal, hogy egy saját Vaultja van a karakteremnek. Nos, ez nem csak elmélet, immár PC-n se. Az egész még 2009-ben indult, amikor Todd Howard azt nyilatkozta, hogy a Fallout világa elég egyedi bármilyen platformhoz és felfedett pár designt egy eltörölt iOS játékból. Később, az akkor még id softwares John Carmack felhozta, hogy rengeteg teendője mellett szívesen részt vállalna egy Falloutos mobil játék elkészítésében.

Hat évvel később aztán a 2015-ös E3-on bejelentették a Fallout Sheltert. A játékot a Bethesda, a Behavior Interactiveval együttműködve készítette el és a Unity grafikus motort használja. Jó dolog, hogy teljesen ingyenes. Vannak ugyan mikro-tranzakciók a játékban, de csak a gyorsabb haladást segítik, de e nélkül is jól játszható. iOS készülékekre még a bejelentése napján megjelent. Később, augusztusban Androidra és egy évvel később PC-re. Utóbbinál kapott egy nagyobb update-t is, de erről majd lentebb írok.

A Fallout Shelterben, a játékos célja, egy saját óvóhely  (amiket a Falloutban csak Vaultok-nak neveznek) építése, menedzselése a Vault vezetője, azaz Felvigyázójaként. A polgárok terelgetése és szükségleteik kielégítése is fontos feladatunk, így biztosítanunk kell nekik áramot, ételt és vizet. Az erőforrások létrehozásához különböző, ezeket generáló épületeket kell építenünk. Minden ilyen területhez hozzá van rendelve egy (a többi Fallout játékban is használt) SPECIAL érték, így mindig érdemes olyan területre küldeni a lakókat, ahol a kívánt SPECIAL értékek kimagaslóak.

59054_2_1.jpg

Minden statot növelhetünk, az értéknek megfelelő edzőszoba felépítésével majd a lakó odaküldésével, aki az edzés alatt, idővel egyre fejlettebbé válik. Természetesen nem csak polgárainkat fejleszthetjük, de lakóink számát is növelhetjük, az alkalmanként a pusztaságból feltűnő új lakosokkal, valamint ha egy női és férfi lakót egy lakrészbe rakunk, azok gyerekeket kezdenek "termelni" nekünk.

Erőforrásainkat gyorsabb tempóban is előállíthatjuk a Rush opció használatával. Ezt meglépve plusz pénzhez is juthatunk, így viszont nagyobb a kockázata egy katasztrofális incidens kialakulásának. Ha ez bekövetkezik, a kijelölt terem lángba borulhat vagy akár eláraszthatják az óriáscsótányok is.

Kiküldhetjük lakóinkat a pusztaságba is felderíteni. Ilyenkor egy szöveges állapotjelzőn értesülhetünk a kint lévő delikvens sorsáról. Van, hogy meg is támadják őket, de össze is gyűjthetnek minden jóságot: több pénzt, fegyvereket, páncélokat, tervrajzokat stb. Mindenesetre azért nem árt  oda figyelni rájuk, ugyanis minél több időt töltenek odakinn felderítőink, annál nagyobb az esélye, hogy összefutnak egy olyan ellenféllel, aki miatt fűbe harapnak. Éppen ezért, még induláskor érdemes felszerelni utazóinkat egy halom gyógycuccal.

fallout-shelter-new1.jpg

Természetesen a játék rengeteg update során öltötte fel jelenlegi formáját, nem is beszélve a legújabb patchről, amit a PC-s verzió megjelenésével kapott a játék. Ebben megépíthetjük a Felvigyázó irodánkat, ahonnan különféle missziókra küldhetjük a pusztaságba emberinket. Ezalatt bejárhatunk egy kisebb területet, legyen az egy elhagyatott viskó, szupermarket, vagy hasonló. Ezeket a helyszíneket, már egyszerű felderítések alkalmával is meglátogathatjuk, de ez random dolog, szóval felderítőnk vagy talál ilyen helyet, vagy nem.

A játék kezdetben igen szórakoztató, mikor építgetünk és fejlesztünk, de mikor épp a pénz szerzési és gyűjtögető fázisban vagyunk kissé ellaposodik, hiába vannak még feloldható épületeink. Ezen a küldetések javítanak, így egy egész pofás Fallout-mini játékot kapunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulvel.blog.hu/api/trackback/id/tr459116702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása