2016. november 20. 20:12 - Redfield

Resident Evil - Degeneration (2008)

The fear starts all over...

mv5bmtgwmde4nzcxml5bml5banbnxkftztcwnju1njcwmg_v1_uy268_cr2_0_182_268_al.jpg"Hét évvel azután, hogy Leon és Claire együtt harcolt a zombik ellen Raccoon Cityben, élőhalottak tűnnek fel az egyik repülőtéren. A hatóságok lezárják a környéket. A kormány kommandósokat küld Leon vezetésével a bennrekedtek, köztük egy szenátor és Claire kimentésére. Nekik köszönhetően néhányuknak sikerül kijutnia. Ezalatt az egyik gyógyszercég bejelenti, hogy megtalálta a vírus ellenszerét. A vakcina azonban szállítás közben megsemmisül. Claire indul a központba az újabb szállítmányért. Rájön, hogy ott a réginél sokkal veszélyesebb vírussal kísérleteznek. Csak Leon segítségére számíthat."

Ugyan 2008-ra már három élőszereplős Resident Evil film is elkészült, ezek messze eltértek a játéksorozattól, mind a történetet, mind a hangvételt tekintve. Szinte adta magát egy film, ami hű a játékok történeteihez és a karaktereihez. Ez nagyjából meg is valósult, egy japánok által készített CGI animációs filmben, a Resident Evil - Degenerationben (Nem. Nem fogom Kaptárnak hívni akkor sem...).

resident_evil_degeneration_7.png

Az élőszereplős filmek után, egy olyan animációs filmet kapunk, ami a játékokkal azonos univerzumban játszódik. Itt megtörtént a Kastély és a Raccoon City incidens és a Rockfort sziget ostroma is. Az Umbrella vállalat becsődölt, de a "munkásságuk" tovább terjedt a fekete piacon, létre hozva ezzel a bioterrorizmus intézményét. Ahogy a világ, úgy a karakterek is változtak. Claire, már nem az a talpraesett tinédzser lány, mint egykoron hanem a TerraSave nevű mozgalom oszlopos tagja, akik a gyógyszerészeti vállalatokat és azok kísérleteit ellenőrzik. Az aktivista Claire mellett, nagyobb szerepet kap Leon, de ez érthető, hisz ekkoriban még friss volt a negyedik rész sikere, amiben ő főszereplőként működött közre. Mivel nem sok idő telt el az elnök lányának megmentése óta, Leon hozza a szörnyirtásban jártas kormányügynök figuráját. Ott van még a hozzájuk csapódó kommandós Angela Miller, aki sok vizet nem zavar. Ő megpróbál valami tanulságot és mélységet adni a filmnek, de nagyon nem jön össze neki. Még Ron Davis szenátort kell megemlítenem. Az igazi seggfejt testesíti meg, akit alig vársz hogy felfaljanak a zombik, de valahogy mindig megússza.

sdcc-08-resident-evil-degeneration-images-20080723104222235_640w.jpg

Mivel a karakterek eléggé két dimenziósak, jogosan várnánk, hogy a sztori legalább leköt, de sajnos nem. Ez a film egyszerűen nem működik, ha nem vagy rajongó. Egyszerűen túl lapos a cselekmény és a fordulat is annyira mondvacsinált, hogy szétesik az egész. Ez így is menne a stáblistáig, ha nem lennének a kikacsintások. Claire ernyővel felszerelkezve indul a zombik ellen, Claire és Leon újra találkozása, ami kísértetiesen hasonlít  a Resident Evil 2-ben történt első találkozásra, a G-Vírus és még sorolhatnám.

kaptar03.jpg

Az animáció  nagyjából rendben van. Néhol a mozgás darabos és az arcok némelyike is elég bénán nézett ki közelről. De ha már arc: Leon fizimiskája úgy, ahogy van mehetett volna a kukába a krumpli orrával, meg a túlzottan félrefésült hajával.

Ez a film közelebb áll a játékokhoz és sokkal inkább Resident Evil-ebb, mint az élőszereplős hollywoodi változatok, de pontosan ez a baja is a filmnek. A fanok meglesznek vele elégedve, de mindenki másnak csak óvatosan.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulvel.blog.hu/api/trackback/id/tr4311921147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása